Waarom een lokaal Instagram account?

Waarom een lokaal Instagram account?

Instagram is hét kanaal om tegenwoordig op social media je consument mee te bereiken. Steeds meer bedrijven nemen dan ook een zakelijk Instagram account. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder.

Instagram for business

Met meer dan één miljard maandelijkse actieve Instagram-accounts wereldwijd en meer dan 500 miljoen accounts die elke dag Instagram Stories gebruiken kunnen we wel stellen dat Instagram een erg populair medium is. Maar geldt dit ook als jij als bedrijf je producten wilt promoten? Ja, zeker! 90% van de accounts volgt namelijk een bedrijf op Instagram en meer dan 200 miljoen Instagrammers bezoeken dagelijks minimaal één bedrijfsprofiel. Daarnaast komt 1/3 van de meest bekeken verhalen van bedrijven (Instagram, g.d.).

Voordelen van een lokaal zakelijk account

Oké, we zijn overtuigd. Bedrijven worden dus veel gevolgd en bekeken op Instagram. Maar wat doe je als je een internationaal bedrijf bent? Maak je dan één Instagram account of meerdere lokale accounts? Wij stemmen zeker voor het tweede. Het is slim om een lokaal Instagram account aan te maken voor je merk in de taal van het desbetreffende land. Op deze manier kan je jouw lokale doelgroep beter bereiken en jouw (online) community vergroten.

De voordelen van een lokaal zakelijk account:

  • Een grotere betrokkenheid bij je directe consument. Vragen worden sneller gesteld (want in hun eigen taal, dus makkelijker) en je bent beter bereikbaar.
  • Content van lokale influencers kan zo gedeeld worden. Daarnaast kunnen influencer campagnes makkelijk gelinkt worden aan het lokale Instagram account van het merk of het bedrijf, wat weer meer brand awareness creëert.
  • Je kunt adverteren op het Instagram account. Voeg een call-to-action toe aan je post, die doorlinkt naar je webshop of maak een swipe up bij je Instagram Story.
  • Ook kun je de webshop of website van jouw bedrijf in de bio van je Instagram account zetten. Zo wordt de consument direct doorverwezen naar jouw website.
  • Per land kunnen doelgroepen nogal verschillen. Met een lokaal account kun je Instagram statistieken bekijken. Zo kan je zien of je meer op mannen of vrouwen moet focussen en welke tijd het beste is om iets te posten.
  • En die statistieken kan je ook per post bekijken. Zo zie je precies wat de betrokkenheid is van je bericht en hoeveel mensen je ermee hebt bereikt. Die ene post deed het bijvoorbeeld erg goed in Spanje, maar hier in Nederland bereikte je er maar 10 mensen mee. Door deze statistieken te analyseren, wordt inspelen op jouw lokale doelgroep makkelijker en is de consument nog beter te bereiken.
  • Jouw (online) community wordt op deze manier opgebouwd en/of vergroot.

Wij zijn zeker overtuigd van een lokaal Instagram account. Jij ook en ben je benieuwd naar hoe wij dit voor jouw merk kunnen invullen? Stuur dan een mailtje naar info@happylifepr.nl.

Leave a comment